online casinoBen jij een liefhebber van moderne kunst? Dan kun je in Amsterdam je hartje ophalen, de stad is namelijk in het bezit van ruim 145 galeries van zowel beroemde als minder bekende kunstenaars. Op deze site kun je alle informatie vinden over de moderne kunst in Amsterdam en amk-nh.nl heeft er voor jou de beste tussenuit gezocht die je echt niet mag missen wanneer je in Amsterdam een dagje komt vertoeven.

Het Stedelijk Museum Amsterdam gelegen aan het Museumplein mag je zeker niet missen wanneer je zin hebt om fantastische kunstwerken te gaan bezichtigen tijdens je bezoek in deze stad. Het beroemde museum dat ieder jaar door duizenden toeristen en liefhebbers van moderne kunst, fotografie en design bezocht werd in 2012 heropent met een nieuwe vleugel die ook bekend staat als de badkuip. Hier tref je schilderstukken aan van onder andere Picasso, Karel Appel, Vincent van Gogh en Andy Warhol die uitstekend samenvloeien met de werken van minder bekende kunstenaars. Kortom een heerlijk museum waar je echt een keertje geweest moet zijn.

Naast het Stedelijk Museum kun je in Amsterdam ook nog een groot aantal galeries vinden die je zeker niet mag missen. Zoals bijvoorbeeld Galerie Mokum, waar je niet alleen werken kunt vinden van een groot aantal Nederlandse schilders maar ook van een aantal bekende realisten uit het buitenland. De schilderstukken variƫren van een fijn geschilderd schilderij tot grof opgezet expressionistisch werk. Ook kun je een kijkje gaan nemen bij de Annet Gelink Galery, een prestigieuze galerie van moderne kunst in de Jordaan waar je een groot aantal schilderijen en kunstwerken kunt gaan bezichtigen van jonge internationale kunstenaars zoals Anna Gallaccio, Bradley Pitts en Dan McCarthy.